Selecteer de taal

Waarom een beroep doen op krediet ?

krediet02Je wil bepaalde plannen financieren ? Je kan je spaargeld aanspreken, maar ook een beroep doen op krediet. Krediet nemen gebeurt dit algemeen genomen voor zeer uiteenlopende doeleinden, waarvan wij hierna de belangrijkste vermelden :

De verwezenlijking van een concreet project

De aankoop of aanschaf van een goed (wagen, computer, meubelen...) of een dienst (bijvoorbeeld de herstelling van een wagen, het opmaken van een plan voor een tuininrichting) rechtvaardigen soms dat een beroep op kredieet wordt gedaan.

De verbetering van de leefomgeving

Het gaat in het algemeen om onroerende aankopen die het wooncomfort verhogen en zelfs besparingen mogelijk maken. De installatie of de vervanging van de centrale verwarming, de inrichting van de badkamer, de installatie van een ingerichte keuken, van een veranda, zijn maar enkele voorbeelden.

Wanneer zich bepaalde gebeurtenissen voordoen

Ook al zijn bepaalde gebeurtenissen te voorzien, zoals een huwelijk, een geboorte, een communie, toch blijft het zo dat het soms nodig is het budget aan te vullen en een beroep te doen op krediet omdat het spaargeld op termijn is vastgelegd. Andere, minder aangename gebeurtenissen kunnen ertoe leiden dat het gezinsbudget niet meer voldoet : vervanging van een wasmachine, de televisie... Maar ook een bijkomende belastingaanslag, een verkeersongeval, ziekte of zelfs een overlijden.

De opbouw van een reserve aan beschikbaar geld

Of ze nu uiteindelijk gebruikt zal worden of niet, die reserve heeft tot doel de inkomsten en uitgaven in het gezinsbudget in evenwicht te houden. Dit kan het geval zijn voor personen van wie het inkomen erg schommelt, bijvoorbeeld omdat ze seizoensgebonden activiteiten uitvoeren.